Referenciák

Edelmann Hungary Zrt.

EDELMANN

Az Edlemann Hungary Zrt. (korábban Zalai Nyomda Zrt.) adott otthont a 2004. évi Nyomdász Vándorgyűlésnek, amelyen az érdeklődők nemcsak a folyamatosan fejlődő gépparkot, hanem a nagyteljesítményű B1 méretű nyomógépek kiszolgálását biztosító új Kodak Trendsetter 800 II Quantum lemezlevilágító berendezést is megtekinthették. A Kodak munkafolyamat-vezérlője közvetlenül (on-line) szolgáltatja a nyomógépek vezérlése számára a festékezés beállítási adatokat (CIP3). 2007-ben a nyomdai előkészítő rendszer egy B0-ás Magnus VLF berendezéssel és a Prinergy PowerPack munkafolyamat-vezérlővel bővült.

 

ColorPack Rt.

colorpackA nyíregyházi Color Pack Rt. a 2005. évi Nyomdász Vándorgyűlés látogatóinak büszkélkedett a Kodak B2 méretű Trendsetter 400 II Quantum lemez levilágítóra épülő prepress rendszerére. A rövid idő alatt elkészült beruházásnak és az alkalmazott Staccato rácsozásnak köszönhetően számottevően megnőtt a nyomda fotóminőséget igénylő munkáinak száma. Előrelátó beruházást hajtott végre a nyomda, mivel CtP berendezésének bővítése B1 formátumra a helyszínen csere nélkül volt megoldható.

 

Progresszív Nyomda Kft.

progresszivA békéscsabai családi cég a legmagasabb minőségi követelményeket kielégítő Kodak Trendsetter 400 Quantum lemezlevilágító berendezést állított üzembe 2008-ban. A Prinergy EVO munkafolyamat-vezérlő és a Preps kilövő programrendszer segítségével hatékonyan tudják ellátni a rendelkezésre álló nyomókapacitásukat.

 

Pénzjegynyomda Zrt.

penzjegynyomdaA Magyar Nemzeti Bank tulajdonában álló részvénytársaság elsődleges feladata a magyar fizetőeszköz, a Forint előállítása. Az új Forint sorozat 1997-es bevezetésében szerepet kapott a Jura által szállított Scitex prepress berendezésekre épülő számítógépes nyomdai előkészítő rendszer. Jelenleg is a legkorszerűbb a Kodak Trendsetter 800 UHR CtP berendezéssel dolgoznak. A lemezlevilágító különlegessége, hogy 3600–12800 dpi felbontású, és pontossága 5 mikron. Természetesen a Jura által fejlesztett Jura Security Design System, a biztonsági nyomtatás előkészítését támogató programrendszer segítségével tervezik a legújabb termékeiket. A rendszer a vektorgrafikus elemek előállítása mellett különféle, a biztonsági nyomtatás területén alkalmazott raszteres elemek kezelését is biztosítja. A metszet mélynyomó formakészítéshez a Corvina Engraver szoftvert és a DLE nagypontosságú lézergravírozót használják.

 

Dürer Nyomda Kft.

durerA magyarországi könyvgyártás egyik fellegvára Gyula, a Dürer Nyomda. 2006-ban ünnepelte a város a gyulai nyomdászat megalakulásának 150. évfordulóját. A vendéglátó Dürer Nyomda Kft. szívesen fogadta a Nyomdász Vándorgyűlés látogatóit, akikkel együtt ünnepelte meg ezt a jeles évfordulót. A májusban telepített új Kodak Trendsetter 800 II Quantum lemezlevilágító rendszert működés közben látták az érdeklődők. Az üzembe helyezett Kodak Prinergy prepress munkafolyamat-vezérlő a legkorszerűbb Color Managment rendszert alkalmazva biztosítja, hogy a Dürer Nyomda továbbra is a minőségi könyvgyártás egyik vezetője legyen. Minden évben sikeresen szerepelnek könyveik a Szép Magyar Könyv és a Pro Typographia versenyeken.

 

Mediaworks Nyomda

A Ringier Kiadó 2004-ben nyitotta meg nyomdaüzemét a Harbor Parkban. A nagyteljesítményű nyomógépeket több, a Kodak által gyártott lemezlevilágító berendezés szolgálja ki. A Prinergy munkafolyamat-vezérlő a Prinergy Newsrun szoftverrendszerrel kiegészítve szolgálja a nyomólemez-készítést. Jelenleg a Mediaworks Hungary Zrt.-hez tartozik. 

 

Prospektus Nyomda Kft.

prospektusA hazai nyomdaipar egyik meghatározó, úttörő nyomdája a veszprémi Prospektus Nyomda Kft. Az évek óta folyamatos fejlesztések során a régi épületeit kinőtte a nyomda, és egy zöldmezős beruházás keretében megvalósított új üzemben folytatja tevékenységét. A gépparkja tovább bővült egy A0 méretű 8 nyomóműves nyomógéppel és egy ezt kiszolgáló Kodak Magnus VLF Quantum CtP berendezéssel. A biztonságos formakészítés érdekében egy második Kodak Trendsetter Q1600 berendezést is üzembe állítottak. A meglevő prepress rendszer integrálásra került a Kodak Prinergy munkafolyamat-vezérlőhöz. A vevői kapcsolattartásra bevezették a Kodak Insite Portal szoftvercsomagot.

 

Körös Print-Pack Kft.

korosA békéscsabai Körös Print-Pack a magas minőségigényű doboz- és címkegyártás mellett reklámanyagok széles palettájának készítését végzi. Termékeik kivitelezése ofszet eljárással B/2-es méretig történik, kapacitásukra a kis- és közepes példányszámok jellemzőek. A 2009-es évben tértek át a CtP technológiára. Választásuk a Kodak Trendsetter 400 Quantum berendezésre esett, Prinergy EVO munkafolyamat-vezérlővel. Sikeresen alkalmazzák a Kodak Staccato® véletlen rácsozási technológiáját. Ügyfeleik részére a Kodak Matchprint Inkjet rendszerén készítenek digitális proofot.

 

Díjbeszedő Nyomda Zrt.

dijbeszedoA nyomda a Díjbeszedő Holding Zrt. 100%-os tulajdonában van. A 2002-ben vásárolt Trendsetter 400 Quantum lemezlevilágítón készülő lemezekkel szolgálják ki a nagyteljesítményű tekercsofszet nyomdagépeiket. Megrendelőik részére a Kodak Matchprint Inkjet rendszerén készítenek digitális szín- és layout proofot.


OSG Kft.

osgAz olasz–magyar érdekeltségű cég kispéldányszámú, nagyformátumú digitális és ofszet nyomtatással foglalkozik. Az óriásplakátok formakészítéséhez Trendsetter VLF berendezést alkalmaznak a Kodak Prinergy EVO munkafolyamat-vezérlőjével.

 

Perfekt & Design Kft.

A keceli cég flexo nyomóforma készítésére szakosodott. A legkorszerűbb Kodak Flexcel NX Wide-C berendezést 2016-ban állították üzembe.