Díjaink

dijaink latvany2A megszemélyesítő eljárás fejlesztése és értékesítése révén a Magyar Innovációs Szövetség által minden évben kiírt innovációs pályázaton a Jura elnyerte az 1998 évi Innovációs Nagydíjat.
Ennek lényege, hogy az adatoldal egy menetben kerül kitöltésre, a tulajdonos képében szabad szemmel nem láthatóan a tulajdonos azonosítói kerülnek kódolásra. Ezek lehetnek digitális adatok, melyeket szkennelés után egy program segítségével ellenőrizhetünk, vagy egy speciális lencsével láthatóvá válnak a tulajdonos adatai (pl. neve, születési ideje, helye stb.), ezáltal összevethetők az írott szöveggel.
Az International Association of Currency Affairs (IACA) pályázatot hirdetett többek között „Best New Innovation” kategóriában. A díj odaítélése a IACA tagjainak szavazatai alapján történik. Az IACA tagok a világ minden tájáról központi bankok, bankjegynyomdák és security printing beszállítókból tevődnek össze.
A JURA-TRADE az osztrák bankjegynyomdával (OeBS) közös pályázatot nyújtott be a „Direct Laser Engraver feldolgozási technológia” (DLE®) c. témában. A DLE® kifejlesztésével a metszet-mélynyomtatásban komplett digitális formakészítés valósult meg.
A szavazatok alapján a Jura–OeBS páros, a második-harmadik helyezést nyerte el. Az eredmény kihirdetése a Bangkokban zajló Currency Conference 2007. május 8-i ülésén történt.